DIAMANT [Sinonim: adamant]


Descriere: Carbonul care formeaza diamantul se cristalizeaza la adancimea de 160 km in adancul pamantului. Ele sunt aduse la suprafata de catre eruptiile vulcanice si pot fi descoperite in lava vulcanica, in timp ce altele sunt descoperite in rauri si oceane, in depozitele aluvionare. Diamantele au cea mai dura suprafata cunoscuta pana in prezent de stiinta, considerate a detine gradul 10, maximum pe scara duritatii. Diamantul este de 80 de ori mai dur decat corindonul, urmatoarea substanta aflata pe scara duritatii dupa diamant, la gradul 9. Singura substanta care poate zgaria diamantul este un alt diamant. Diamantele ard la temperaturi de 850 grade Celsius. Acizii nu au nici un efect asupra lor. Aproape 60% dintre diamantele lumii sunt considerate imperfect cristalizate, de aceea nu pot fi folosite in industria bijuteriilor. In schimb, diamantele imperfecte sunt folosite in scopuri industriale. Diamantele au fost pentru prima oara descoperite in India, in urma cu peste 3.000 de ani, si de atunci s-au decoperit zacaminte pe toate continentele. Daca celelalte pietre pretioase sunt o combinatie de doua sau mai multe elemente, diamantul este singurul care este compus dintr-un singur element: carbonul.
Numele: deriva din grecescul "adamas", ceea ce inseamna de neinvins.
Compozitia chimica: Carbon.
Duritate: 10 (cea mai mare)
Luciu: adamantin
Culori: de obicei incolor, dar sunt si in nuante de alb, albastrui, gri, galben, roz, rosu, maroniu, verde, negru. Diamantele galbene sau maronii sunt considerate imperfecte, dar cele verzi, albastre si mai ales cele rosii sunt considerate a fi cele mai valoroase, tocmai pentru ca sunt foarte rare.
Nota: Poate fi confundat cu cristalul de stanca, zirconiul, safirul alb, topazul transparent, cuartzul fumuriu (diamantul negru).
Conform scrierilor vedice, vechea scriptura hindusa, diamantele nu aduc decat nenorociri femeilor datorita energiilor negative acumulate in diamant de-a lungul timpului din cauza invidiilor altor persoane care ar dori sa fie proprietarii respectivei pietre. Energia negativa este acumulata in diamant, de aceea se spune ca ar fi aducatoare de ghinion.
Se gaseste in: Australia, Ghana, Zair, Brazilia, Congo, Africa de Sud, California, Botswana, Rusia
Calitati metafizice:
Piatra a perfectiunii.
Simbol al invincibilitatii si integritatii.
Mareste increderea, credinta, claritatea mentala, deschiderea spirituala, claritatea gandirii, spiritualitatea, speranta, dragostea, veselia, sinceritatea, fidelitatea.
Confera durabilitate relatiilor inter-umane, bun liant relational.
Deschide accesul spre divinitate, pune in contact cu ingerii protectori.
Aduce noroc, bunastare, prosperitate, abundenta, dragoste, generozitate, alinare dupa esecuri in dragoste.
Piatra a succesului financiar, a vietii indestulate, a luxului, a prosperitatii.
Ajuta la intelegerea esentei problemelor.
Absoarbe energiile si gandurile negative din mediul inconjurator sau din celelalte pietre langa care este purtat.
Efecte asupra sanatatii: benefic pentru auz si artrita, energizeaza si imbunatateste viata sexuala.
CORESPONDENTE:
ZODIA: Berbec, Taur, Leu, Balanta
LUNA:Martie, Aprilie, August, Septembrie, Noiembrie
ZIUA: Sambata
PLANETA: Venus
TALISMANUL Berbecului si Taurului
CHAKRE: toate, dar in special 3, 7
ANIVERSARE: Se ofera la aniversarea a 10, 30, 60, 75 de ani (nastere sau casatorie)

Comentarii