Care sunt greselile in feng-shui si cum pot fi remediatePastrati echipamentul de fitness în dormitor
Dormitorul ar trebui sa fie o oaza de liniste, în care va gasiti echilibrul dupa o zi agitata. Daca însa va veti pastra bicicleta medicinala, aparatul multifunctional si banda de alergat în dormitor, va veti condamna relatia de cuplu – epuizarea si oboseala în cuplu sunt principalele caracteristici. Scoateti afara obiectele care amintesc de efort si agitatie.
Un loc bun pentru acest echipament poate fi balconul sau o camera special amenajata.
Efortul si agitatia în dormitor se pot face într-un singur context…

Nu intrati în locuinta pe usa din fata
Aproape toate casele construite în ultimul timp au garaje în care este parcata masina familiei. Intrarea în casa se face direct din garaj – din comoditate si dintr-un anumit simt practic. Facând însa acest lucru, va pierdeti oportunitatile la locul de munca si viziunea asupra vietii. Va recomandam ca macar odata pe zi sa iesiti pe usa principala atunci când plecati spre o destinatie importanta (serviciu, vizite etc.) si sa intrati în casa tot pe usa principala.

Acumulati cât mai multe lucruri nefolositoare
Tendinta ultimelor decenii este clara: suntem bombardati în permanenta cu reclame despre tot felul de produse, servicii si obiecte fara de care nu putem trai. Într-o mai mare sau mai mica masura ajungem sa acumulam în locuinta tot felul de obiecte pe care nu le mai folosim, fie pentru ca sunt stricate, fie pentru ca avem un înlocuitor mai performant.
Pentru prima categorie solutia este simpla: aruncati totul la gunoi, chiar daca au valoare sentimentala („…uite primii mei papuci cu toc – nu-i pot arunca pentru ca îmi sunt foarte dragi” – suna cunoscut, nu-i asa?). Revistele vechi si ziarele (daca nu le puneti la colectie) trebuie de asemenea aruncate. Faceti acest lucru saptamânal, pentru a va bucura de o energie curata.
Pentru obiectele depasite moral, aveti la îndemâna solutii multiple: puteti sa le donati sau le puteti vinde. Veti vedea ca exista oameni dispusi sa le cumpere si oameni care se vor bucura ca au primit un anumit lucru. (un calculator depasit pentru dumneavoastra poate fi foarte bun pentru o alta persoana.)

Hainele din dulapuri nu sunt asezate în ordine. Usile debaralelor si dulapurilor nu se mai închid
Dulapurile, mai ales cele de pe holuri, reprezinta în mod figurat, capacitatea dumneavoastra de a fi receptivi. Daca nu veti pastra în dulapuri doar hainele de sezon, va veti îndeparta ajutorul persoanelor din jurul dumneavoastra. Dulapurile trebuie sa ramâna goale în proportie de o traime pentru a va bucura de sustinerea celor din jur.

Pastrati peretii liberi, fara tablouri
Efectul peretilor goi asupra dumneavoastra va fi o anumita dificultate în a avea câteva clipe de ragaz pentru suflet. Alegeti câteva tablouri si opere de arta pe care sa le puneti în încaperi pentru a ajuta inspiratia sa revina.

Lasati capacul de la toaleta ridicat
Partea feminina a familiei se plânge de acest lucru de foarte mult timp. Si pe buna dreptate: toaletele si canalele de scurgere va pot absorbi norocul si bunastarea. Cel mai bune ar fi sa va obisnuiti sa lasati închis capacul toaletei atunci când nu îl folositi.

Nu spalati geamurile
Daca nu spalati geamurile la locuinta, nu prea spalati si curatati nimic. Faima si reputatia dumneavoastra sunt direct legate de gradul de curatenie al geamurilor. Daca doriti ca oamenii sa va aprecieze talentul si ideile, ar trebui sa aveti geamurile casei în permanenta curate si stralucitoare. Altfel vor trece pe lânga dumneavoastra toate oportunitatile.

Nu gatiti niciodata
În Feng Shui se spune ca bucataria este inima locuintei. Daca energia de aici stagneaza, toate orizonturile vietii dumneavoastra sunt închise. Încercati sa mai si gatiti din când în când si veti vedea ca veti fi mai sanatosi si mai fericiti. Porniti aragazul macar odata pe zi pentru a genera vitalitate si energie yang.

Pastrati cadourile cu orice pret
Ati primit multe cadouri de la familie si prieteni, însa nu toate din ele va sunt dragi. Unele chiar nu le puteti suferi, însa le pastrati pentru cei care vi le-au daruit sa nu se simta jigniti. Gresit! Luati chiar acum o cutie mare din carton si puneti în ea toate cadourile care nu va plac si toate obiectele primite de la neamuri care nu sunt placute ochiului dumneavoastra. Duceti apoi cutia în beci, în pod sau în debara. În acest mod veti crea spatiu pentru a primi daruri noi si, mai ales, permiteti din nou energiei sa circule.

Oglinzile în dormitor
Oglinzile nu sunt recomandate în dormitor, mai ales daca în ele este reflectat patul. Ele creaza o energie dinamica, ceea ce are ca efect un somn agitat. În cazul unui cuplu exista o probabilitate foarte mare de despartire, deoarece în mod figurat se spune ca oglinda reflecta o a treia persoana în pat.
Un efect la fel de negativ îl au oglinzile amplasate în tavan.

Asezarea patului în linie cu usa
Acest mod de asezare al patului este deosebit de nociv, fiind cunoscut în traditia populara si sub numele de „pozitia mortului”. Daca veti dormi într-un pat asezat astfel, veti constata în timp ca nu va odihniti suficient, vor apare probleme de sanatate si se vor amplifica tensiunile cu cei din jur.

Colturile ascutite
Mobila si arhitectura futurista din dormitor creaza “sageti otravite” care va perturba în permanenta somnul. Dupa un interval de timp mai lung sau mai scurt (depinde de organismul fiecaruia) veti constata ca aveti un somn agitat, plin de cosmaruri si sunteti în permanenta obositi. Încercati sa proiectati dormitorul simplu, cu mobila cu linii armonioase, fara oglinzi.
sursa:www.Feng.Shui.ro

Comentarii