Octogonul Pa-kua


Distribuirea celor opt trigrame în funcţie de punctele cardinale, de anumite direcţii şi de elementele din natură a condus la alcătuirea unei figuri geometrice cu opt laturi, numita octogonul Pa-kua sau Ba-gua (fig. de mai sus)
Este, de fapt, un simbol care ajuta la determinarea celor nouă zone importante ale unei case, ale unei camere, chiar ale unui obiect.
Schematic este reprezentat de un pătrat împărţit, la rândul lui, în nouă pătratele, fiecare corespunzând unei situaţii dintre următoarele:
Bunăstare, Faimă, Căsătorie, Copii,
Mentori, Carieră, Cunoaştere, Familie,
Noroc. Aici sunt cuprinse toate activităţile vieţii cotidiene şi pasiunile tuturor membrilor unei familii.
La ce foloseşte
această schemă? La determinarea
spaţiilor benefice şi ale celor malefice dintr-un loc. Punând octogonul Pa-kua peste
planul apartamentului, se poate constata foarte uşor cum arată împărţirea zonelor de interes. Mare atenţie trebuie să acordaţi figurilor geometrice neregulate. Acolo unde pătratul nu se potriveşte perfect, se ia în considerare prelungirea imaginară a celor opt zone. Pa-kua se fixează astfel încât uşa de la intrarea în apartament să se afle pe linia formată de Cunoaştere, Carieră, Mentori.
Când o anumită porţiune din octogonul Pa-kua lipseşte, este clar că în acea zonă sunt probleme şi trebuie găsite soluţiile de îndreptare. De exemplu, la un apartament în formă de U, poate lipsi zona Faimei. Cei din casă ştiu că nu sunt bine văzuţi în societate, că numele şi acţiunile lor nu au rezonanţa meritată. La aparamentul în formă de T nu sunt bine marcate zonele laterale,
adică Familia, Cunoaşterea, Copiii şi Mentorii. Discuţiile permanente
din cuplu, neînţelegerile cu copiii slaba pregătire profesională sunt la ordinea zilei. Pentru casa cu aspectul literei L, zona Căsătoriei poate avea de suferit. Fie persoanele respective
nu-şi găsesc partener de viaţă, fie nu se împacă deloc cu el.
Toate aceste probleme pot să dispară în momentul în care se găseşte soluţia salvatoare. Nu spune nimeni ca nu trebuie să aveţi o casă şi în zig-zag dacă asta vă doriţi. Important este sa aflaţi modul în care puteţi influent; efectele pozitive şi negative ale acestor forme bizare, neregulate, atipice. Pa-ku se poate aplica şi deasupra planului fiecărei camere în parte, aşezare respectând uşa de intrare în încăpere pe linia Cunoaştere - Carieră - Mentori.
sursa:cartea "Feng-Shui" de Alexia Cinzeaca

Comentarii

  1. Interesant articol!
    O primavara frumoasa si relaxanta sa ai!
    Coltisor de Rai

    RăspundețiȘtergere
  2. Am imprumutat cateva citate din articolul tau care este foarte bun. Sper sa nu te superi si cu aceasta ocazie te invit sa arunci o privire peste prezentarea calculatorului nostru feng shui. Sper sa-ti placa : http://www.unpicaltfel.ro/prezentare-calculator-feng-shui.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu