Metalul in Feng-Shui

     Metalul este asociat cu bunăstarea. Metalul este înrudit cu toamna,anotimpul acumulărilor şi al abundenţei. Nu este întâmplător faptul că în filosofia Feng Shui, Metalul este
asociat cu banii şi bunăstarea. Punctul cardinal simbolic este vestul, iar numerele prioritare 6 şi 7. Dintre stările meteo s-a ales, pentru a-i corespunde, seceta, pur şi simplu pentru reprezenta funcţiile aride ale metalului în sine. El nu-i alimentează pe alţi cum o face Lemnul, nu-i întreţine ca Apa, ci pur şi simplu este rece. Albul şi culorile metalice sunt atuurile
persoanelor născute într-un an de Metal de aceea este bine să rămână ca un laitmotiv pentru viaţa lor. Argintiu,auriu, cenuşiu, bronz, arămiu, alb.
Contraindicate sunt negrul şi albastrul,fiindcă aparţin de Apă, element care
epuizează. Metalul. De asemenea,ocoliţi roşul intens, care în ciclul distructiv
simbolizează faptul că Focul distruge şi topeşte Metalul.
Metal
Anotimp: toamnă
Punct cardinal: vest
Număr: 6 şi 7
Fenomen: secetă
Culoare: alb şi culori
metalice
Organ: plămân
Formă: rotund
Simbol: obiecte metalice

Plămânul este organul norocos, iar dintre formele geometrice, cele rotunde şi ovale sunt benefice. Orice obiect rotunjit la colţuri poate fi încadrat cu succes în această categorie. Structurile cu arcade şi boite încurajează fluxulenergiei pozitive. Aşa cum toamna se adună tot ce a fost mai bun de-a lungul anului, tot aşa şi energia se concentrează spre interior. Este o reprezentare care atinge armonia şi echilibrul.
Nativii anului de Metal rezonează cu diferite obiecte metalice, de la fier, cupru, bronz, argint şi până la aur şi platină. Tot lor le sunt utile ramele metalice pentru tablouri sau fotografii.
Nu lipsesc din apartamentul lor piesele de mobilier lucrate din fier forjat, accesoriile cu mânere metalice, ceasurile. Ustensilele din argint, tacâmurile, serviciul de ceai, fructiera,
bomboniera, lămpile şi aplicele, bijuteriile preţioase şi cele din metale fantezie. Obiectele în care este ilustrată toamna sunt acceptate fără rezervă.
De asemenea, toate lucrurilede formă rotundă, purtătoare de noroc. De pildă, o măsuţă rotundă din fier forjat va deveni locul de atracţie de pe terasă. Bucuraţi-vă de clinchetul clopoţeilor metalici, ale căror sunete provoacă stări de euforie şi încântare.
Când există în cantităţi apreciabile,Metalul conduce la stări agitate, zbucium,combativitate şi spirit polemic.
Dimpotrivă, când este slab reprezentat,oferă adaptabilitate, supunere,maleabilitate, predispoziţie la schimbări. Pământul intensifică activitatea Metalului, de aceea poate sta foarte bine alături de el. Cu piese din ceramică, lut, argilă, porţelan.

sursa:www.scribd.com

Comentarii