ZONA BUNASTARII IN FENG-SHUI

Bunăstarea este sinonimă cu bogăţia, înavuţirea, propăşirea, belşugul, îndestularea, abundenţa, măreţia. Acest sector este unul dintre cele mai importante şi în filosofia Feng Shui, fiindcă are în atenţie banii, îmbunătăţirea situaţiei materiale, toate variantele de câştiguri financiare, dar şi prosperitatea, în general, dezvoltarea, ritmul ascendent al acţiunilor, înflorirea activităţilor.
Termenul şe referă atât la bogăţia materială, cât şi la cea spirituală.
Pentru a-i valorifica puterea de influenţă la maximum, în această zona se pun diferite vase cu apă, de la
bolurile simple şi fântânile în miniaturi, până la acvariile cu peşti. Toate! reprezintă elementul Apă. In acelaşi cadru au efect şi fotografiile marine, calendarele cu
imagini acvatice, picturile cu peisaje care simbolizeaza curgerea apei, instantanee care au îi prim-plan râurile, cascadele, lacurile. Fie că sunt fixate pe pereţi, pe rafturil bibliotecilor,
fie pe măsuţe, comode sau suporturi speciale, toate aceste obiect ale Apei nu numai că vă încântă privirea şi auzul, ci menţin o atmosfera proaspătă şi liniştitoare. Important este
ca decoraţiunile, tablourile, figurinele,sculpturile, bibelourile şi piesele de
mobilier să fie de bun-gust.
Orice monedă este binevenită în zona Bunăstării. Unii îşi strâng mărunţişul într-un vas aşezat pe colţul biroului, alţii apelează la puşculiţă, iar tradiţionaliştii iau în considerare un principiu chinezesc care susţine că monedele trebuie să fie înşirate pe o aţă roşie şi apoi atârnate pe un perete din spaţiul Bunăstării.
Cei mai fericiţi sunt colecţionarii de monede. Au şi ce şi au şi unde să
pună. Tot în acest sector poate fi fixată şi casa de bani. De asemenea, este cel
mai nimerit loc pentru păstrarea casetei cu bijuterii, cu atât mai mult când aceasta conţine metale şi pietre preţioase.
Iubitorii florilor trebuie să ştie că plantele puse aici aduc prosperitate.
Dacă balconul apartamentului vostru este plasat chiar în zona Bunăstării, nu rataţi ocazia de a-1 decora cu jardiniere, ghivece şi copăcei ornamentali.
Nu alegeţi flori care au frunze ascuţite sau tulpini cu ţepi.
Cele mai potrivite culori pentru zona Bunăstării sunt albastrul şi negrul.
Asta nu înseamnă că trebuie să zugrăviţi pereţii în albastru, să
cumpăraţi mobilier din lemn negru, să achiziţionaţi lenjerii, pături, covoare numai în aceste două variante. Ar fi o greşeală. Şi, totuşi, cum le puteţi folosi? Cu moderaţie. De multe ori, un simplu abajur în culorile mării poate lumina un colţ de cameră. Când piesele de mobilier au culoarea lemnului natur, când zugrăveala este în tonuri calde şi liniştitoare, când nuanţele covorului transmit calm şi seninătate, atunci micile accesorii care întregesc decorul camerei pot fi albastru intens,bleumarin, bleu sidefat, chiar indigo.
Albastrul este o culoare rece, care dă senzaţia de îndepărtare, oferindu-le
camerelor mici iluzia de spaţialitate. El predispune la concentrare, seriozitate,
îngăduinţă şi meditaţie. Simbolizează nostalgia, amintirea iubirii şi a afecţiunii. Nu apelaţi la nuanţe foarte închise şi saturate.
Dacă aţi ajuns la un anumit stadiu al bunăstării familiale care vă satisface, nu vă rămâne altceva de făcut decât să întreţineţi acest aspect. Metoda este simplă şi la îndemâna oricui. Toate obiecte metalice vă vor fi folositoare în acest scop. Plasaţi aici vasele din cupru, tăvile din argint, podoabele din aur,cupele din bronz, cutiile de fier şi clopoţeii de vânt cu tuburi metalice.
Ce fel de mobilier se poate amplasa în zona Bunăstării? în general, stă foarte bine biroul copiilor, locul unde îşi fac lecţiile şi îşi îmbogăţesc cunoştinţele. Chiar biroul adulţilor preocupaţi de o afacere. Cutia cu bani, cecurile, actele importante ale casei,cutia cu bijuterii, tabloul cel mai valoros din casă.
Care sunt obiectele contraindicate în zona Bunăstării?
In primul rând, tot ce are legătură cu elementul Foc. Acesta nu trebuie să tulbure acţiunea lină
a Apei şi nici să o provoace astfel încât să-l stingă flăcările. In zona Bunăstării nu se
plasează niciodată obiecte care au legătură cu Focul, deoarece element
specific acestui loc este Lemnul, iar focul mistuieşte lemnul, îl distruge,il face scrum. Numai Apa este cea care îl întreţine şi îl hrăneşte. De aceea, nu este bine să puneţi lumânări, lămpi decorative, elemente de încălzire a camerei!
In al doilea rând, pentru că simbolul geometric al Focului este triunghiul. Nu au ce să caute în zona Bunăstării lucrurile de formă triunghi, cu aspect ascuţit, cu un profil tăiois.
Benefice sunt toate lucrurile care au formă rotundă, chiar şi mobilierul multe colţuri rotunjite.
In al treilea rînd trebuie evitată cromatica pasionala, tonurile de roşu şi portocaliu. La fel şi derivatele cromatice precum rozul,bordoul, fucsia, oranjul, grenaul,Altex Romania - VIP
cărămiziul, vişiniul, carminul.
Toate produsele se gasesc aici:
sursa:cartea "Feng Shui" de Alexia Cinzeaca

Comentarii