ZONA COPIILOR IN FENG-SHUI

Fie relaţiile cu cei mici scârţie, fie intervin probleme în educaţia lor, fie se nasc neînţelegeri şi neconcordanţe generate de diferenţele de vârstă şi mentalităţi. Există şi
situaţia în care un cuplu nu are copii şi îşi doreşte foarte mult acest lucru.
Intervin situaţii critice legate de naştere şi concepţie, dificultăţi de sănătate.
Orice s-ar întâmpla, nu trebuie să vă părăsească optimismul şi speranţa.
Este bine să activaţi zona Copii din schema Pa-kua, locul cel mai potrivit pentru a depozita multe din obiectele care au legătură cu urmaşii familiei. De exemplu, nu aruncaţi într-un sertar lucrurile confecţionate de cei mici la grădiniţă sau la şcoală. Mai bine le puneţi pe un raft şi atât voi, cât şi odraslele se vor simţi bine privindu-le.
Când cresc, acestea vor fi motive de amintiri plăcute, clipe de amuzament.
Tot în acest sector aşezaţi fotografiile de familie în care apar şi copii. Câteva din
jucăriile lor stau bine aici, chiar şi biroul unde ei îşi fac temele.
Orice obiect de formă rotundă sau ovală este bine venit în zona Copii.
Structurile cu efect pozitiv sunt cele de natură metalică. Contraindicate în amenajarea
spaţiului sunt considerate lucrurile care aparţin de elementul Apă de aceea nu este bine să plasaţi aici fântâni de apartament, acvarii cu peşti, vase cu apă. Nu apelaţi nici la culorile albastru şi negru.
Pentru persoanele în vârstă, zona Copii din apartament se referă la creativitate, imaginaţie, la pasiuni şi hobbyuri. Este cea mai favorabilă poziţie pentru a instala şevaletul,
pianul, calculatorul. Cu cât petreceţi mai mult timp în acest spaţiu, cu atât veţi fi mai inspiraţi, iar lucrările voastre vor fi de bună calitate. Tot aici este localizată şi zona planurilor, a speranţelor şi viselor legate de familie şi copii.

sursa:cartea "Feng Shui" de Alexia Cinzeaca

Comentarii