De ce sa cred in reincarnare?    Credinta in reincarnare a devenit destul de comuna in ultimul timp. Daca in trecut se pomenea despre ea in cercuri restranse si cu o oarecare teama, acum a devenit un fenomen mondial, fiind scrise diverse carti care au umplut conturile autorilor. Sa vedem care sunt argumentele celor care cred in aceasta teorie:
1. Regresia hipnotica
 Unul dintre cel mai important, daca nu cel mai important argument pentru susrinerea teoriei este regresia hipnotica. Acesta se face in cadrul unui cabinet de catre o persoana specializata, in general medic, care conduce subiectul prin hipnoza in diferite perioade ale vietii prezente, urmand ca dupa ce ajunge in copilarie sa fie trecut pragul care in duce in viata trecuta. De mentionat ca se acorda o foarte mare importanta detaliilor oferite de subiect, cum ar fi: locatia, perioda istorica aproximativa, felul in care sunt imbracati ceilalti oameni, modul in care arata subiectul , conditia sociala a acestia si oricare alte indicii care ar putea sa ne ofere o situatie cat mai exacta a subiectului in timp si spatiu.
2. Semnele din nastere
    Unii nou nascuti prezinta la nastere diverse semne pe suprafata corpului carora nu li se poate atribuii o explicatie medicala. Lipsa acesteia a intarit convingerea adeptilor teoriei reincarnarii cum ca aceste semne ar provenii dintr-o existenta trecuta, deoarece forma lor este similiara cu cea facuta de exemplu de diverse arme.
    Un exempu in acest sens ne este oferit de dr. Stevenson este al unui baiat turc de 11 ani, care isi amintea ca a murit impuscat in cap de un vecin in anteriosara reincarnare  si care in mod inexplicabil se nascuse acum cu urechea stanga puternic deformata si care imita destul de mult ranile decedatului, lucru dovedit de celebrul medic  prin registre medicale si fotografii.
3.Copii foarte talentati
Un alt argument ar fi acela al copiilor foarte talentati in special in domeniul artelor sau stiintelor, numiti si prodigy, copii ale caror cunostinte depesesc cu mult nivelul varstei lor si care nu pot fi explicate stintific. Un exemplu in acest sens este compozitorul Mozart capabil sa compuna partituri simple de la varsta de 4 ani si simfonii intregi in adolescenta.
4.Amintiri din vietile anterioare
In cele mai multe din cazuri aceste amintiri apartin unor copii la varste fragede, care isi amintesc in detaliu vechea reincarnare, specificand nume , persoane, locatii, uneori detaliile morti, dar fara a fi in regresie hipnotica. Uneori legatura cu trecutul este ata de mare incat doresc sa fie apelati cu numele avut atunci si manifestand un regret imens ca nu mai pot fi cu rudele din acea perioada.
5.Xenoglosia
Mai putin intalnita decat celelelte argumente, xenoflosia reprezinta capacitatea subiectilor aflati in regresie hipnotica de a se exprima intr-o limba pe care nu o cunosc. Exprimarea prorneste de la cateva cuvinte pana la fraze intregi sau pot purta o conversatie in acea limba. Un exemplu in acest sens este cel al actorului Glenn Ford  care sub hinoza a reusit sa descrie fluent intr-un dialect al limbii franceze nefolosit de mai bine de 300 de ani intamplari din acea existenta.
5. Fobiile nejustificate
Fobiile reprezinta o teama  nejustificata fata de anumite lucruri sau situatii care nu prezinta un real pericol pentru noi in momentul respectiv. In general acestea se dezvolta in copilarie si se manifesta mai tarziu sub forma unor panici irationale. Dar sunt si fobii despre care se spune ca nu ar avea la baza traume sociale, cum ar fii de exemplu frica nejustificata de apa, inec, diverse animale cu care nu au avut vreun incident nefericit in aceasta viata. Frica de  apa, de exemplu, s-ar datora potrivit specialistilor in regresie hinotica, decesul prin inec intr-o alta viata. Intetresant este faptul ca dupa ce s-a descoperit a disparut si teama fata de aceasta fobie.

Comentarii