Ceea ce gandesti azi determina boala de maine (partea I)

 
O doamna ale carei carti le citesc pe nerasuflate este Louise L. Hay. Una dintre cartile care m-a pus foarte mult pe ganduri a fost: "Poti sa-ti vindeci viata". Citind-o am descoperit foarte lucruri despre mine, dar si foarte multe lucruri pe care le faceam gresit. Ca idee, din punctul meu de vedere, cauza multor probleme fizice si psihice este crezul ca: "Nu suntem destul de buni!"
  In articolul de fata va voi arata ca ceea ce ganditi astazi va determina boala de maine.
  • Capul ne reprezinta pe noi. Cand ceva nu merge bine la cap, inseamna ca ceav anu merge bine cu "noi".
  • Parul reprezinta puterea. Cand suntem tensionati si speriaticreem adesea acele benzi de otel care au originea in muschii umarului si vin in sus deasupra capului, uneori pana sub ochi.Firul de par creste in sus prin fulicului pilor. Cand este prea multa tensiune in scalp, firul de par poate fi sugrumat ata de tare, incat nu mai poate sa respire, cade si moare.Tensiunea nu inseamna ca esti puternic, tensiunea inseamna slabiciune.Ca sa fi puternic si sigur pe tine, trebuie sa fi relaxat, echilibrat si impacat cu tine.
  • Urechile reprezinta capacitatea de a auzi. Cand apar probleme la acest nivel, inseamna ca se petrece ceva ce tu nu vrei sa auzi.O durere de urechi va indica manie asupra lucrurilor auzite.Sinuzita reprezinta refuzul nostru de a asculta pe cineva pentru o perioada indelungata.
  • Ochii reprezinta capacitatea de a vedea. Cand sunt probleme cu ochii, inseamna ca este ceva ce nu vrem sa vedem, fie la noi, fie la viata ( trecut, prezent, viitor).
  • Durerile de cap vin de la propria invalidare. Data viioare cand vei avea o durere de cap, intreaba-te cand nu ai fost de accord cu tine. Iarta-te si elibereaza-te de problema si durerea de cap va disparea pe loc. Migrenele sunt create de oamenii care vor sa ie perfecti si care au pus o gramad ade presiune asupra lor. Este implicata, de asemenea si foarte multa ura inabusita, neexprimata.
  • Sinusurile atunci cand dor chiar pe fata si foarte aproape de nas reprezinta o iritare fata de o persoana din viata ta, foarte apropiata. Este posibil sa simti ca acea persoana se sprijina pe tine.
  • Gatul exterior reprezinta abilitatea noastra de a fi flexibili in gandire, de a vedea ambele parti ale problemei. Problemele aparute aici se referera la incapatanarea de care dam dovada intr-o situatie sau in a sustine o idee.
  • Gatul interior reprezinta abilitatea noastra de a "vorbi deschis" in favoarea noastra, de a cere ceea ce ne dorim. Cand apar probleme la acest nivel inseamna in genere ca nu avem dreptul de a face aceste lucruri. Ne simtim inadecvati sa ne aparam si sa ne tinem partea.
Sursa: "Poti sa-ti vindeci viata" de Louise L. Hay.

Comentarii