Talismane, amulete si obiecte magice norocoase

 
Omul din cele mai vechi timpuri a dorit sa isi influnteze destinul, sa se protejeze de fortele melefice si sa le atraga pe cele benefice. Astfel au aparut diverse obiecte care erau utilizate in acest scop.
   Talismanele sunt obiecte concepute pentru a oferi anumite puteri, protectie, curaj di energie celor care le poarta sau le detin.  Pot fi realizate din aproape orice material. De obicei sunt confectionate din metal, piatra sau pergament si au inscriptionate diverse desene.Cele mai puternice talismane sunt cele confectionate de posesorii lor.
Richard Webster in cartea "Amulete si talismane" ne ofera un exemplu foarte graitor de talisman in actiune. Caterina de Medici purta un talisman special care ii insufla putere si darul clarziziunii. Acesta era era alcatuit din cateva metale combinate in monente astrologice favorabile. Pe  una dintre fetele talismanului erau reprezentati zeul Jupiter, vulturul lui Ganimede si un demon cu capul zeului  egiptean Anubius. Pe cealalta fata era infatisata zeita Venus, flancata de demini. Talismanul Caterinei de Medici a fost distrus la moartea acesteia, dar s-a pastrat o copie la Paris, la Biblioteca Nationala a Frantei.
  Talismane pot fi considerate si diverse obiecte ce provin din natura (o pana de vultur, un dinte de rechin, o ghiara de leopard, etc.).
 Amuletele au drept scop apararea de primejdii a celui care le poarta. Initial, amuletele erau obiecte din natura, cum ar fi labutele de iepure sau trifoiul cu patru foi, apoi au devenit amultete diverse obiecte confectionate de oameni, cum ar fi bijuteriile. Tot amulete este si un obiect confectionat special pe care il purtati asupra dumneavoastra pentru a va proteja.
Vechii egipteni aveau patru civinte care puteau fi traduse prin "amuleta". Toate proveneau de la verbe cu intelesul de "a pazi", a proteja".
Cuvantul "amuleta" in forma lui actuala provine din cuvantul "amuletum", care insema "act care indeparteaza raul".
Obiectele magice norocoase combina calitatile talismanelor si amuletelor. Ele sunt ative ca talismane si cu scop general ca amulete. Au drept scop atragerea norocului si a imprejurarilor favorabile asupra celui care le detine.
  Indiferent daca alegeti un talisman, o amuleta sau un obiect norocos, este important sa vi se potriveasca si sa il folositi in scopuri benefice. Nu trebuie sa uitati ca exista o lege a karmei.

Comentarii