Zonele de ghicit din ceasca de cafea

 
Cafeaua este alimentul cel mai consumat pe intreaga planeta si pe langa beneficiile pe care la aduce organismului, poate fi utilizata si pentru aflarea viitorului. Trebuie mentionat ca interpretarea este valabila pentru perioade scurte de timp, maxim 6 luni.
  Personal vad ghicitul in cescuta de cafea ca pe un mod de destindere alaturi de prieteni si recomand ca informatiile despre viitor aflate prin aceasta prodedura sa fie privite si prin filtrul ratiunii.
  Pentru prepararea cafelei se folosesc diferite retete.Cea mai cunoscuta pentru obiectul nostru de astazi este cafeaua turceasaca, care se prepara astfel:
-o lingurita rasa cu zahar,
-doua lingurite cu varf de cafea, foarte fin macinata,
-o suta de mililitrii de apa.
Modul de preparare:
Se pune apa intr-un ibric (de preferat) de arama, pe nisip incins(eventual pe carbuni) si se adauga cafeaua si zaharul. Cand incepe sa se formeze caimacul, acesta se ia cu o lingurita si se pune in ceasca de servire. Se lasa sa fiarba restul de cafea, un clocot si se toarna peste caimacul din ceasca. Se serveste foarte fierbinte.
Cafeaua trebuie preparata in mod obligatoriu la ibic, ceasca sa fie dintr-un portelan cat mai alb.
Cand a mai ramas in ceasca doar ceva mai putin de o jumatate de deget de cafea, se agita, pentru a se antrena si zatul deja depus, in sensul miscarii acelor de ceasornic, incercand sa se acopere cat mai uniform zona sa interioara.
 Se rastoarna ceasca pe o farfurioara, cu gura in jos, de preferinta farfurioara sa fie din acelasi set cu ceasca si se lasa sa se usuce bine de la sine cam 10-15 minute.
Potrivit lui Lemi Gemil Mecari, autorul cartii "Ghicitul in boabe de cafea si ceai", ceasca de cafea cuprinde urmatoarele zone de ghicit:

  • Zona casei care cuprinde jumatate din peretele interior al cescutei, practic partea pe care se afla toarta, perimetrul fiind cel cuprins intre marginea cestii si fundul acesteia. Semnele din aceasta zona dau raspunsuri legate de evenimente ce se vor petrece in casa celui caruia i se ghiceste.
  • Zona societatii sau a evenimentelor din afara casei, care cuprinde cealalta jumatate a peretelui interior al cestii. In aceasta zona aflandu-se raspunsurile legate de evenimente de la serviciu si scoala, practic tot ce tine de viata sociala.
  • Zona sufleteasca care se afla pe fundul cestii si care da raspunsuri legate de viata sentimentala, stari sufletesti, in general orice relatie care se leaga de sentimente umane deosebite.
  • Zona (de fapt zonele) de tensiune, spatiile foarte inguste aflate fie la marginea superioara a cestii, fie la granita dintre fundul cestii si peretii acesteia. Acestea ne vor oferii raspunsuri legate de confruntari, conflicte si orice fel de dispute.
 Tin sa va reamintesc in incheierea acestui articol ca vor urma si altele pe aceeasi tema, dar si faptul ca diferitele metode de ghicit trebuies privite cu o oarecare detasare, chiar daca uneori ne ofera informatii importante despre viata noasta,nu trebuie  sa uitam ca fiecare dintre noi suntem fauritorii propriului destin.

Comentarii