Cum aflam ascendentul?

Toti stim in ce zodie suntem si care sunt caracteristicile principale ale semnuli nostru zodiacal, dar foarte putini stim cum sa ne calculam ascendentul.
Ascendentul inseamna semnul care raserea la orizontul estic in ceasul cand persoana respectiva a venit pe lume. Termenul actual se trage din latinescu "ascedere" care inseamna "a se ridica, a rasarii."
Ascendentul este la fel de important ca si zodia in care ne-am nascut.
Cum aflam ascendentul?
O metoda extrem de simpla a fost publicata in cartea "Zodiacul-cartea semnelor astrale", in anul 2007 la editura Polirom.
Metoda
Se socoteste cate ore s-au scursde la miezul noptii precedent pana la ora nasterii. Se rotunjeste la ore intregi. Se pune un deget pe bulina care contine data de nastere si se numara in sensul invers acelor de ceasornic un numar de buline egal cu numarul de ore scurseintre miezul noptii si ora de nastere (fara sa se socoteasca bulina pe care s-a pus degetul). Bulina la care se termina numaratoarea se afla in dreptul zodiei care marcheaza ascendentul.
Mihaela Bicu in cartea "Primul pas spre horoscop" ne da urmatoarul exemplu:
Data nasterii pe 20 iunie, ora 9:15. 
Timpul scurs intre miezul noptii si ora nasterii= cca. 9 ore.
Se pune degetul pe bulina din dreptul intervalului 6-20 iunie.
Se numara noua casute (fara cea in care este inscrisa data nasterii) si rezulta un ascendent in Leu.
Nota: persoanele nascute intre 1933 si 1942 sau dupa 1979 pe timp de vara trebuie sa scada o unitate din ora de nastere, deoarece nasterea lor a fost inregistrata dupa orarul de vara.

Comentarii