Sfantul Valentin sau Dragobete


14 februarie a devenit pentru romani o zi extrem de importanta. Obiceiul nostru de a copia totul  sau aproape totul de la alte popoare este binecunoscut. Intotdeauna " ograda veninului este mai frumoasa decat a mea".
Ceea ce pe mine ma amuza este faptul ca in aceasta zi totul este plin de inimioare rosii si "indragostitii" isi fac declaratii mai ceva ca actorii din filmele anilor 1940. Nu am nimic cu cei care isi declara iubirea, foarte frumos din partea lor, dar eu raman la convingerea ca asta (iubirea adica) se dovedeste prin fapte, nu aducand iubitei fix in data de 14 februarie un ditamai ursuletul de plus, neaparat rosu . Nu o iubesti daca nu ii faci cadou in ziua respectiva.
Dupa cum va spunem pe mine ma cam deranjeaza americanizarea asta a noastra. Facand o paranteza stiu ca anul trecut erau persoane in Romania care sarbatoreau cu mult patos 4 iulie. Dar, sa revenim la oile noastre. Concret eu sunt de parere ca o surpriza placuta ii putem face persoanei dragi in fiecare zi, ca asta nu se refera musai la cadouri materiale si ca ar trebui sa ne respectam mai mult sarbatoarile nationale. Deci, anul acesta voi sarbatorii Dragobetele, nu Sfantul Valentin.

Comentarii