Nodurile lunare - mostenirea trecutului si provocarile prezentului

Una dintre cartile pe care le-am citit in ultimul timp este:" Primul pas spre horoscop" de Mihaela Dicu. Sincer, este una dintre acelea pe care le recomand cu multa caldura. Daca doriti o gasiti aici: Libris.ro .
Capitolul pe care l-am gasit extrem de interesant este cel care facea referire la Nodurile Lunare.
Nodurile Lunare sunt acele puncte in care orbita Lunii in jurul Pamantului se intersecteaza cu traiectoria Pamantului in jurul Soarelui. 
Avem doua noduri de acest tip:
  • Nodul Nord sau Nodul Ascendent- adica punctul in care orbita Lunii urca deasupra eclipticii. In astrologie reprezinta ceea ce trebuie sa invatam pentru a evolua.
  • Nodul Sud sau Nodul Descendent- adica punctul in care orbita Lunii coboara sub ecliptica si reprezinta mostenirea cu care venim pe lume, darurile cu care am fost binecuvantati, erorile din trecut, incercarile neizbutite, obiceiurile proaste, etc. Desprinderea de acestea estre exprem de didicila si uneori poate dura intreaga viata. In astrologie Nodul Sud are o interpretare mai mult negativa, fiind asemuit cu Saturn.
In functie de semnele zodiacale in celor doua noduri in momentul nasterii, stim care este bagajul cu care venim din trecut, dar si ce trebuie sa facem pentru a corecta greselile de atunci.
Voi continua prezentarea fiecarui semn in parte in postarile viitoare, pana atunci nu uitati sa cititi si alte articole de pe  acest blog. Va astept parerile despre blog, dar si propunerile de subiecte pe care doriti sa le cititi pe http:http://karmaemmi.blogspot.ro/.

Nodurile Lunare in semne
Comentarii