Cartile pe care trebuie sa le citesti

 Vara, mai mult ca in oricare alt anotimp, mie cel putin, imi apare dorinta de a citi foarte mult. Si, cum imi doresc sa beneficiez de reducerile de pe site-urile de profil, apelez la comenzile online.
Un site care mi-a starnit interesul si de care am auzit vorbindu-se foarte mult este Elefant.ro care pe langa cartile in format fizic, ne ofera si varianta "digitala" sa ii spunem. Tot la ei gasiti o multitudine de produse ce nu au legatura cu lectura. Despre ei am citit recomandari foarte bune, ceea ce ma face sa am incredere in viitoarea comanda pe care o voi realiza pe site.
Cartile pe care mi le doresc sunt:

Mesaje de la ingerii tai de Doreen Virtue

Doreen Virtue este o scriitoare pe care o indragesc extrem de mult si ale carei carti le citesc mereu cu placere.
Aceste carti va vor ajuta sa aflati care va este scopul in viata, daca cineva este sau nu este sufletul dumneavoastra pereche, ce trebuie sa faceti in privinta situatiilor de la locul de munca sau din viata, in general, ori sa primiti raspuns la alte intrebari importante. Doreen si-a alcatuit cartile oracol bazandu-se pe mesaje reale preluate de ea de la ingeri, folosind cele mai obisnuite intrebari formulate, si pe raspunsurile ingerilor, pentru a crea acest set final atat pentru cititorii incepatori de carti oracol, cat si pentru cei avansati. 
Carticica de instructiuni va va da semnificatia generala a celor 44 de carti oracol Mesaje de la ingerii tai. Mesajele sunt specifice si la obiect, ceea ce limpezeste si inlatura ambiguitatile in preluarea mesajelor de la ingeri. Ca intotdeauna, toate textele tiparite pe cartile oracol sau in acest ghid sunt pozitive si inaltatoare.

Tratat de istorie a religiilor de Mircea Eliade

Mircea Eliade alaturi de Camil Petrescu sunt autorii romani pe care ii ador. Din pacate nu am reusit sa citesc intreaga opera a lui Mircea Eliade, asa ca acum, vreau sa recuperez! Pentru cei care inca nu l-au citit va recomand " Maitreyi".
„Un fenomen religios nu se va dezvalui ca atare decat considerat in propria sa modalitate, adica studiat la scara religioasa. A voi sa delimitezi acest fenomen prin fiziologie, psihologie, sociologie, economie, lingvistica, arta etc. inseamna a-l trada; inseamna a lasa sa scape tocmai ceea ce este unic si ireductibil in el, anume caracterul sau sacru.“ - Mircea Eliade.

Psihologia ezotericului de Osho

Un alt scriitor pe care tin neaparat sa il citesc este Osho. Si cum sunt pasionata de ezoterism, consider ca este o carte pe care trebuie sa o citesc.
Publicata initial sub titlul Revolutia Interioara, cartea vorbeste exact despre acest aspect.
Continand transcrierea conferintelor tinute de el la inceputul anilor 1970 in fata unui grup destul de mic de discipoli, cartea incepe sa vorbeasca despre psihologie exact de acolo de unde a ajuns cu descoperirile stiinta occidentala a psihologiei.
Aici apar pentru prima oara traditionalele expresii: Sexul, iubirea, rugaciunea: trei pasi catre divin ori Saltul in gol: misterul meditatiei.
Osho ne spune inca de la inceput ca procesul natural si automat al evolutiei se sfarseste odata cu omul. Omul este ultimul produs al evolutiei inconstiente. Odata cu el incepe evolutia constienta.
Vestea buna este ca fiinta umana poate evolua din punct de vedere spiritual, vestea proasta este ca suntem resposabili pentru evolutia nostra si fiecare alegere pe care o facem (chiar si alegerea de a nu alege nimic) ne apropie sau ne indeparteaza de idealul spiritual catre care aspiram.

Comentarii