Cum poti devenii mai perseverent?

 
 Imi amintesc un rand dintr-o revista pe care o citeam cu ani in urma: Ai castigat, mergi inainte! Ai pierdut, mergi inainte! Nu stiu sa va spun daca publicatia cu pricina mai exista in prezent, dar ideea mi-a ramas intiparita in minte.
   Perseverenta sau statornicia in munca, in convingeri, tanacitatea este o stare de spirit. Tu alegi sa fi perseverent! 
Cum poti devenii mai perseverent?
  • Iti stabilesti un obiectiv bine definit- avand o tinta, vei cauta toate mijloacele posibile pentru a atinge acel obiectiv.
  • Ai o dorinta foarte puternica- intensitatea cu care iti doresti un lucru te va ajuta sa creezi mijloacele necesare obtinerii lui. De exemplu: imi doresc un parfum de firma, voi strange bani, in cazul in care nu mi-l pot permite in prezent, voi cauta cea mai buna oferta de pret a acestuia.
  • Ai incredere in tine- lipsa increderii in fortele proprii determina de cele mai multe ori esecul, iar noi nu ne dorim asta. Foarte important este si sa va cultivati aceasta incredere citind carti de dezvoltare personala.
  • Ai un plan bine organizat- Pentru mine este cel mai important criteriu. Este bine sa aveti o agenda ( agenda poate fi de firma, gen: Erin Condren, editie la inceput de an a diferitelor firme gen: Avon )in care sa notati la inceput de an sau oricand aveti chef ce va doriti sa faceti intr-o anumita perioada. Satisfactia pe care o simtiti atunci cand bifati fiecare obiectiv este imensa. 
  • Ai cunostinte solide in domeniu- este important ca atunci cand iti doresti sa activezi intr-un domeniu sa fi bine pregatit. Niciodata nu trebuie sa presupui ceva, ci sa fi sigur pe ceea ce afirmi sau faci!
  • Esti cooperant- Compasiunea, intelegerea si cooperarea armonioasa cu ceilalti cu ceilalti dezvolta perseverenta.
  • Ai vointa- Nimic nu se poate face fara vointa. Obiceiul de a te concentra asupra construirii planului stabilit duce la perseverenta.
  • Nu vezi obisnuita ca pe un dusman- Perseverenta este rezultatul direct al obisnuintei. Mintea absoarbe si devine o parte a experientei zilnice din care se hraneste.

                                  

Comentarii