De la idee la bani- cartea pe care trebuie sa o citesti

 
Iata ca a venit si vara anului 2016! Anul asta " doamna vara" parca ii descrie perfect pe unii dintre romanasii nostrii: imprevizibila, plina de fite si te lasa cu ochii in soare cand iti este lumea mai draga.
    Dar, sa presupunem ca faceti parte dintre cei norocosi : 
  • aveti concediu ( lucru cu care nu toti ne putem lauda),
  • va puteti permite sa cheltuiti mai mult decat in general  in acele zile,
  • plecati cu persoana potrivita la drum( nimic nu e mai enervant decat sa pleci si intr-un amarat de concediu cu o fiinta pe care nu o suporti).
  Daca v-ati hotarat sa mergeti la mare, pe langa plimbat, stat pe la terasa, cheltuit banii prin magazine si prajit la soare, va propun sa cititi urmatoarea carte: " De la idee la bani" de Napoleon Hill.
Eu am cumparat cartea asta de pe site-ul celor de la Libris.ro, si am ales-o  din pura curiozitate, nu stiam nimic despre autor si nici nu auzisem de carte, dar cum pe site-ul lor intotdeauna sunt reduceri de  preturi si transport gratuit indiferent de comanda, mi-am zis de ce sa nu profit!?
   ''De la ideea la bani "este cea mai cunoscuta scriere a lui Napoleon Hil si una dintre cele mai vandute carti din toate timpurile. Vorbim aici  de peste 60 de milioane de exemplare vandute si de un bestseller international de peste 70 de ani.
   Cartea este structurata pe 13 capitole, cu denumiri sugestive, care promit sa va ajute sa dobanditi bunastarea materiala. Printre care spicuim:
  • Increderea
Increderea asteapta sa fie descoperita. Nu exista ghinion. Incredereada putere gandului. Gandurile dominante din mintea dumneavoastra. Cinci pasi pentru dobandirea increderii in sine. Puteti provoca dezastrul doar gandindu-va la el. Marea experienta a iubirii. Daruieste inainte de a primi. Bogatia se afla inauntrul oamenilor.
  • Planificarea atenta
Infrangerea va face mai puternic. Puteti vinde servicii si idei.Unde incepe leadership-ul. Cele 11 secrete ale leadership-ului. De ce esueaza liderii. E nevoie de lideri in multe domenii. Cinci modalitati de a obtine o slujba buna. Cum sa intocmiti un" curriculum vitae". Gasiti o slujba care sa va placa. Partenerul dumneavoastra este publicul.Trei metode de evaluare.Preferati sa luati sau sa dati. 31 de motive care duc la esec. Cum va oferiti serviciil? Ati fost promovat anul trecut? 28 de intrebari foarte personale. Oportunitatea de a va imbogati. Capitalul este baza. Civilizatia este cladita pe capital. Bogatia e pretutindeni- ocazii se gasesc peste tot.

  • Subconstientul
Prima creatie trebuie sa fie gandul. Cum va valorificati emotiile pozitive. Rugaciunea si subconstientul.

Un fragment care mi-a placut foarte mult si pe care il voi reda integral este acesta:
"Atunci cand Henry Ford a decis sa produca faimosul motor V-8, el a dorit sa construiasca un motor cu toti cei 8 cilindri grupati in acelasi bloc si i-a rugat pe inginerii sai sa creeze o schita. Planul a fost pus pe hartie, insa inginerii au spus ca este pur si simplu imposibil sa fie incoporat un motor pe gaz, cu 8 cilindri, intr-o piesa.
Ford a zis:" Produceti-l oricum."
Ei au replicat:"Dar este imposibil"
Ford le-a ordonat: " Treceti la munca si nu va opriti pana ce nu veti reusi, indiferent cat de mult timp v-ar lua."
Inginerii au continuat. Nu aveau alta optiune, daca doreau sa ramana angajatii lui Ford. Au trecut sase luni si nu s-a intamplat nimic. In tot acest timp, inginerii au incercat toate variantele imaginabile, insa totul parea imposili.
La sfarsitul anului, Ford a aflat de la inginerii sai ca inca nu a fost gasita nici o cale pentru a-i indeplini ordinele. 
Ford a spus: " Continuati, il vreau si il voi avea!"
Au continuat si, la un moment dat, ca prin minune, secretul a fost descoperit.
Perseverenta lui Ford a castigat si de data asta."

De unde puteti cumpara aceasta carte sau alte carti ale lui Napoleon Hill?

Un site de incredere, de pe care am comandat si am fost extrem de multumita este acesta:   
Libris.ro

Comentarii