Romania cu Pokemonul la vedere

   
Romanul nu se dezice de marele lui " talent" acela de a copia totul de la cei din afara tarii. Si cum la americani, a inceput isteria cu urmaritul de personaje virtuale in mediul real, de ce a nu facem si noi la fel, ce noi suntem mai prosti?!
      Ce poate fi mai frumos ca atunci cand deschizi ochisorii splendizi si dai cu "boticul"( proaspat rujat sau nu , ca nu doar femeile "au prins firul") in cafeaua de dimineata, ca oricum noi avem pauza de cafea si tigara la orice ora, cu munca stam mai prost, dar avem exemple la nivel inalt, asa ca nu comentam problema, deci ce poate fi mai frumos decat sa ti se lipeasca degetele de ecranul telefonului(ca daca nu ai astfel de telefon clar esti un sarantoc, un taran, un coate-goale) si sa incepi sa urmaresti fiinte imaginare, intai in locuinta, ca poate se ascunde "vietatea" pe undeva si nu poti sa nu o gasesti, intorci casa pe dos si tot dai de maria sa Pokemonul, apoi daca esti incepator cauti prin imprejurimi, ca inca iti e teama sa te avanti asa, dar nici nu poti lasa sa iti scape" prada; incet-incet , cu rabdare si exerciu , incepi sa te indepartezi tot mai mult de locul pe care il numesti "acasa" si cauti "bestia" cat mai departe posibil.

      Foarte important: atunci cand pleci in cautari, sa nu careva sa iti ridici ochii din ecranul telefonului, ca si cel cu care esti are aceeasi pozitie si daca il gaseste inainte..?! Deci, cu ochii pe telefon, indiferent de locatie, ce daca trecem pe rosu, daca ne claxoneaza vreun "aiurit", daca nu impiedicam de "populatiune" pe strada, noi avem un obiectiv clar care trebuie indeplinit.
      Acum e posibil ca in cautarile tale sa te calce vreo masina si sa ajungi la spital, sa intalnesi tot felul de indivizi, sa te atace vreun animal salbatic sau sa apari la stirile de la ora 5, acum ce sa zic, orice "meserie" cere sacrificii...
     Personal cred ca acest joc este unul dintre cele mai clare dovezi ca omul poate fi manupulat foarte usor ( mai era anul trecut sau acum doi ani, imbeciliatea aia cu turnatul apei reci in cap),ca nu folosim informatia in scopuri tocmai bune si, cel mai grav: nu avem o viata sociala reala, terasele sunt pline de oameni care "vorbesc cu telefonul", nu cu cel de alaturi.
Singurul avantaj, daca il putem numi asa este pentru creatorul jocul, deoareceisi umple conturile.
Trag speranta ca pe viitor ne vom mai revenii si noi ca natie, desi la cum evolueaza lucrurile, nu cred ca von asista la un viitor prea roz... mare pacat de cei care au murit la Revolutie ( lovitura de stat, parerea mea) si de generatia mea care a sperat foarte mult in schimbare.
Asa ca romane, ai de schimbat atat de multe in tara ta, ce ar fi te ocupi de lucruri serioase, poate asa avem vreo sansa si noi cei care inca speram, ca tara noastra va deveni una normala, nu zic civilizata ca deja e prea mult!

Comentarii