Pacatul meu- parfumul!


Un produs de baza in rutina de ingrijire a fiecaruia dintre noi este parfumul, sau ar trebui sa fie, de fapul ca unii dintre semenii nostrii sunt certati cu apa si sapunul, sa nu mai vorbim de parfum nu discutam acum. Dupa cum stiti cu siguranta, alegerea parfumului preferat tine de momentul zilei, preferinta pentru anumite note care se regasesc in compozitia acestia sau marca.
Intotdeauna un parfum are trei note:
Note de vârf: Reacția ta inițială atunci când miroși prima data un parfum este generată de notele de vârf. Acestea sunt miresme puternice care se evaporă rapid.
Note de mijloc: Notele de mijloc se situează între cele de vârf și cele de bază ca persistență. Sunt de obicei florale, precum trandafir sau lavandă.
Notele de Bază: Acestea se referă la cele mai persistente ingrediente dintr-un parfum. Notele de bază și de mjloc sunt cele care dau mirosul principal al unui parfum, însă notele de bază pot fi resimțite abia după 30 de minute după aplicare. Moscul este o notă de bază frecvent întâlnită.
Exista urmatoarele tipuri de parfumuri: apa de colonie, apa de toaleta, apa de parfum sau esenta de parfum. Bineinteles ca cea mai mare pesistenta o are esenta de parfum.
Tot ele pot face parte din anumite categorii: oriental, floral, fructat, gurmand, lemnos, acvatic, pudrat. 
Personal prefer parfumurile floral-orientale, pe cele care au vanilie in compozitie sau bergamota.
Prefer parfumurile de la Avon sau Yves Rocher pentru zi cu zi, iar pentru evenimente specile sau atunci cand vreu sa ma simt deosebita aleg Hypnotic Poison de la Dior, care desi achizitionat vara aceasta a devenit parfumul meu semnatura.
Potrivit http://www.fragrantica.ro/ acesta este un parfum Oriental Vanilat lansat in anul 1998 si creat de catre Annick Menardo.
Notele de varf sunt: caisa, prune si nuca de cocos; notele de mijloc sunt: tuberoza, iasomie, lacramioare, trandafir, lemn de trandafir brazilian si chimion, iar notele de baza sunt:lemn de santal, migdale, vanilie si mosc.
Trebuie sa mentionez ca pe pielea mea rezista intreaga zi si faptul ca este un parfum greoi, deci trebuie aplicat cu zgarcenie.
De la Avon, cel mai mult imi place Incandessence, definit a fi un parfum floral ce contine bergamota, trandafir si lemn de tec.
Trebuie neaparat sa va spun ca despre acesta se spune in targ ca ar fi o copie aproape perfecta a lui J' adore de la Dior. Pe pielea mea si acesta rezista intreaga zi.
Pe langa acestea mai am cateva parfumuri pe care le folosesc des si care imi plac, dar cele prezentate sunt preferatele mele si cele pe care le voi recumpara cu siguranta cand se vor termina.
Dupa cum vedeti , aleg parfumul in funtie de aroma si nu de firma, dar prefer unul maxim doua parfumuri bune, decat multe si proaste. Prin bune ma refer la cele care mi se potrivesc si nu neaparat firma producatoare. 
Intotdeauna sa aveti un parfum semnatura, un parfum care sa va defineasca.
Care sunt parfumurile voastre preferare si de ce le-ati ales tocmai pe acelea?

Comentarii