Romanii isi doresc un copil cu meditatii

      Personal, inca nu am copii, dar colegele de serviciu au si adesea povestim despre bucuriile sau necazurile odraslelor din dotare.
     Un subiect care pe mine ma cam sperie, sincer vorbind este un trend care prinde din ce in ce mai multa putere si il voi numi copilul cu meditatii.
     Inca din primii ani de viata, copilul se imprieteneste cu telefonul, tableta sau alt dispozitiv modern, apoi este bombardat de informatii inca de la gradinita, urmand ca in scoala sa  faca cunostiinta cu "n" materii pe care trebuie sa le urmeze. Nu ma intelegeti gresit, nu-i rau sa ai o cultura generala bogata, dar este indicat sa fii foarte bun intr-un anumit domeniu care iti place si care rezoneaza cu tine.
       Nu imi pot explica cum a putut lua o asemenea amploare acest fenomen. Cum poti tu ca parinte sa iti meditezi copilul inca de la gradinita? De anii de gimnaziu nici nu mai vorbesc, deja este o lauda mersul la cat mai multe meditatii. 
     Mentionez din capul locului ca sunt contra meditatii, poate cateva luni inainte de examenele importante, dar in nici un caz nu cred ca este necesar sa duci plodul sa fie "invatat in plus" in anii de gimnaziu.
     Nu stiu cum se face scoala acum, dar cred ca in orice sistem de invatamant si universal valabila este sintetizarea lectiei sau schema, cum o numeam noi. Cei de varsta mea sau mai mari isi amintesc cum scriam ideile principale cu liniute, urmand sa dezvoltam apoi. Nu cred ca regulile de gramatica se schimba peste noapte sau matematica este diferita de azi pe maine.
     Recomandarea mea este, dragi parinti (nu toti fac asta), sa nu mai ridicati profesorii in slavi si sa ii cadorisiti cu fel de fel de lucruri inca de la inceputul anului solar, sa nu le mai plangeti atat de mila pentru salariile mici, ca nici munca depusa nu prea e vizibila. Nu sunteti de acord? Priviti rezultatele examenelor nationale de care vinovati sunt odraslele in proportie de 50% si asa zisii dascali in proportie de 50%. 
      Nu neg fapul ca exista profesori exceptionali, care isi fac meseria cu dedicatie,  isi indruma elevii si le ofera cunostiintele necesare unui start bun in viata, eu ma refer strict la aceia care considera scoala o afacere. De exemplu:" nu il trec pe X pana nu vine la meditatie si asa mai fac si eu un ban."
Va invit sa imi povesti experienta voastra legata de subiect si sa vizitati urmatorul site: www.libris.ro

Comentarii