Planificarea, cheia unui an implinit

     
Anul 2017 a debutat in forta pentru mine si se anunta a fi un an destul de bun comparativ cu 2016. Dar va spuneam si cu alte ocazii faptul ca noi suntem fauritorii propriului nostru destin si desi, imi plac mie talismanele, amuletele, lucrurile care se spune ca poarta noroc, sunt constienta de faptul ca actiunile sau inactiunile mele duc, de cele mai multe ori la un rezultat pe care mi-l doresc sau nu. 

Motiv pentru care de cativa ani aplic un lucru care incepe sa dea roade: planificarea. 
Cu siguranta aveti rude, prieteni, cunostinte care la fiecare inceput de an fac bilantul anului trecut si stabilesc lucruri care trebuiesc realizate in anul ce tocmai a inceput. Probabil vi se pare ciudat, dar credeti-ma nu este asa. 
Motivele pentru care recomand o evaluare anuala sunt:
  • constientizarea dorintelor- trecand pe hartie ceea ce iti doresti devii constient care sunt acele lucruri si te mobilizezi pentru indeplinirea lor
  • cresterea gradului de organizare
  • satisfactia pe care o simti atunci cand bifezi implirea fiecarea dintre ele
  • vizualizezi gradul de evolutie sau involutie (sa speram ca nu e cazul) pe care il ai anual.
Personal folosesc o agenda de la Avon luata in 2016, consider ca indeplineste toate cerintele mele, adica este cartonata, are arc (ador agendele cu arc pentru ca poti detasa foile), este liniata si este foarte simpla. Nu imi plac agendele ample, incarcate, pline de ornamente, merg intotdeauna pe clasic. Agendele firmelor cosmetice, gen Avon si Oriflame le puteti procura de la reprezentanti, au niste preturi excelente pentru calitatea lor, pana in 20 lei in general, in ultimii ani am observat ca sunt cu arc.
Daca nu va place sa folositi agende puteti folosi internetul pentru a gasi "to do list" sau va puteti crea singuri o astfel de lista pe care apoi sa o listati si sa o completati. Trebuie sa includeti neaparat dorintele sau sarcinile de realizat si o casuta pentru a bifa cand sunt realizate. Ar trebui sa arate cam asa:

Comentarii