Va este teama de imbatranire?

Pentru ca anul acesta, la finalul lunii septembrie voi implinii 35 de ani, m-am gandit ca ar fi indicat sa vorbim despre teama de imbatranire.
Cu siguranta, ati vazut si voi la fel ca si mine, cat accent se pune pe tinerete si frumuasete si cat de multe femei in general sufera de depresii datorita faptului ca nu arata precum modelele din reviste. Trebuie sa mentionez ca este important, inainte de orice ca ceea ce vedem in zona de media este retusat fie prin machiaj, fie cu ajutorul medicilor esteticieni.
La fel cum auzeam zilele trecute o discutie intre doua adolescente, care spuneau ca dupa 30 de ani esti "baba". Oare asa sa fie?
Celebrul Napolean Hill, despre care v-am mai vorbit si ale carui carti le ador, ne ofera cateva semne, care ne demonstreaza ca suferim de teama de imbatranire, unul dintre cele 6 fantome ale fricii, in opinia sa, fantome care ne impiedica sa evoluam si sa obtinem ceea ce ne dorim.

  • incetinirea prematura sau tendinta de a incetinii ritmul in jurul vartei de 40 de ani-varta maturitatii psihice si de a dezvolta un complex de inferioritate, crezand in mod fals ca esecul se datoreaza inaintarii in varsta.
  • scuza de a fi batran sau folosirea expresiei "fiind batran"in jurul vartei de 40-50 de ani, in loc de a va bucura de un beneficiu pe care nu toata lumea il are.
  • uciderea initiativei-initiativa, increderea si imaginatia dispar de la sine in momentul in ca va considerati prea batran pentru anumite lucruri, activitati.
  • comportament inadecvat varstei sau obiceiul barbatului sau femeii de a se imbraca, purta astfel incat sa para mai tanar starnind rasul prin asta.
Ca o parere personala, teama aceasta este legata si de lipsa locurilor de munca pentru cei trecuti de 45 de ani, considerati de "angajatori" prea batrani pentru postul respectiv, desi experienta lor ar putea fi extrem de utila, de ideea adanc impamantenita la noi,ca dupa 40 de ani esti epava si trebuie sa astepti moartea, mai ales daca esti la pensie.
Asa ca va recomand sa traiti fiecare clipa, sa va bucurati de ceea ce va ofera viata si sa nu uitati ca fiecare varsta are frumusetea ei.

Comentarii