Va este teama ca veti fi parasit?

Va povesteam ca Napolean Hill, unul dintre autorii meu preferati atunci cand vorbim despre dezvoltare personala, in cartea ''De la idee la bani", ne descrie care sunt cele 6 fantome ale fricii care stau in calea succesului dumneavoastra. Trebuie sa recunosc ca de unele dintre ele sufar si eu, asa ca una dintre rezolutiile de anul acesta este sa iau lucrurile mai usor si sa imi fac un plan pe care sa il pun in aplicare pentru a scapa de acele temeri.
Astazi ne vom opri la ultima dintre ele si anume teama de a fi parasit. sau teama de a pierde iubirea cuiva.
Potrivit autorului simptomele distinctive ale acestei temeri sunt:

  • Gelozia- sau obiceiul de a fi suspicios cu prietenii si cu cei pe care ii iubiti fara nici odovada evidenta, demna de luat in seama. Suspiciune generala in privinta tuturor, neincredere totala in oameni.
  • A cauta defecte la ceilalti-obiceiul de a gasigreseli la prieteni, rude, asociati sau iubiti pe baza celei mai mici provocari sau fara nici un motiv.
  • Jocuri de noroc-obiceiul de a paria, fura, insela si de a va asuma unele riscuri pentru a furniza bani iubitilor, crezand ca dragostea poate fi cumparata. Obiceiul de a cheltui peste posibilitati sau acumularea de datorii pentru a asigura cadouri iubitilor cu scopul de a face impresie buna. Insomnia, nervozitatea, lipsa perseverentei, lipsa vointei, lipsa autocontrolului, proasta dispozitie.
Personal, privesc gelozia ca fiind mai mult o dovada de egoism decat de iubire sau mai bine-zis, teama de a ti se lua ceea ce consideri ca iti apartine de drept. Cred ca toti am vanat la un moment dat un defect al persoanei de langa noi, dar este important sa nu exageram si sa facem din asta scopul vietii noastre. Iar, privitor la jocurile de noroc, este indicat, ca in orice lucru, sa se "participe" la acestea cu masura, iar eventualele castiguri sa fie folosite la fel. Trebuie sa intelegem ca dragostea reala nu poate fi cumparata si ca ca fiecare dintre noi suntem diferiti si meritam sa fim iubiti.
In final, vreau sa va recomand o librarie online care mie imi este foarte draga, de unde puteti gasi cartile lui Napoleon Hill:  

libris.ro%20

Comentarii