Cumperi pentru ca ai nevoie sau cumperi datorita reclamei?

   
Relatia dintre noi si portofelul nostru este uneori destul de fragila, asta datorita si conditiilor de munca din tara noastra, dar si datorita unor greseli pe care le facem voluntar sau nu.
Nevoia noastra de a ne simtii importanti, apreciati, este mascata si prin intermediul cumparatului excesiv. Oamenii din domeniu stiu asta si ne indeamna cu oferte care de care mai tentante, oferte carora de cele mai multe ori nu le putem rezista.
     Eu fac parte dintre acei oameni care isi fac liste inainte de a pleca la magazin, dar trebuie sa recunosc ca o reclama interesanta ma determina sa cumpar un produs, asa cum o reclama nepotrivita, care nu imi place, ma va determina sa zic "pas" unui produs.
     Din fericire, acum nu ne mai putem plange de lipsa de variante, dar totodata tocmai acest lucru ne pune in dificultate atunci cand vrem sa achizitionam ceva. Asa ca ce facem? Incercam sa aflam cat mai multe lucruri despre ceea ce ne intereseaza, despre firma producatoare, beneficiile lui, punctele lui slabe, ce spun altii despre el, experienta personala in legatura cu el (daca exista), etc.
Dar indiferent de informatii, omul este subiectiv, ceea ce imi place mie nu este obigatoriu sa te incante si pe tine si invers, deci ce trebuie sa facem pentru a nu cumpara din impuls?
  • nu cumparati nimic in ziua in care ati luat salariul,
  • faceti liste inainte de a pleca la cumparaturi,
  • alocati o suma de bani pentru rasfat.
Produsele in fata carora cedez de cele mai multe ori sunt parfumurile, mai ales daca apartin casei Dior, astfel incat urmaresc cu mult drag spoturile lor publicitare. Va indemn sa vedeti doua dintre cele mare reusite din punctul meu de vedere, unul Dior, iar celalalt Paco Rabanne.Bineinteles ca nu poti achizitiona un bun doar datorita modului in care este prezentat, dar trebuie sa recunoastem ca si asta are "un cuvant de spus"asupra deciziei de cumparare.

    Comentarii